Første dagene i Uganda

Neimen heisann Norge og alle lesere (har vi noen lesere...? Vet at Martin Eikeland er leser da.. hjertens takk for det, pappa)! Nå er vi i gang. 90 dager vekke fra Fedrelandet, mor, far, kjærester, venner, koner, menn, norsk mat osssssv. Spennende ass!!!! Vi kom frem til Kampala natt til søndag, og var da ganske slitne etter en lang reise, så tror endel av oss tenkte «shit, hva i alle dager har vi rota oss opp i?» Rart hvordan man glorifiserer Norge når man er langt vekke. Plusli er alt i Norge vidunderlig - det er deilig med slaps, regn og mamma er aldri plagsom. Men alle vet at slaps ikke er digg og at mamma absolutt kan være irriterende (sorry mamsen) Tre måneder virker lenge, og spesielt når alt er bekmørkt rundt oss, det er nye lukter, rare lyder og utrolig mange nye inntrykk.  Men etter etpar timer på øyet ble alt mye bedre. Vi bor i to hus. Ett jentehus og ett guttehus, det vil si at vi bor åtte jenter sammen, mens Stian og Ole-Andreas (som er de eneste guttene) chilleran i et hus alene. Standaren er jo noe lavere enn i Norge, men etter vi fikk skrubba kjøkken, stue og bad, samt pynta litt med diverese plastikkpynt (les: crap) ble det ikke så verst her! 

De første dagene har gått mye ut på å bli kjent med området, hilse på nye folk, bli bedre kjent med hverandre, handle inn diverse matvarer og i går kveld var vi på et danseshow! Det varte lenge... veldig lenge... Jeg som er temmeelig rastløs må virkelig jobbe med tålmodigheten min her nede. De har et totalt ulikt tidsperspektiv. Danseshowet varte i 4 (!!!!!!!!) timer. Det var ganske kult, og de er imponerende gode til å bevege på seg, men når jeg begynte å bli litt smålei etter en liten time, er det klart jeg slet litt de resterende tre... Neida (joda) En annen episode som skjedde; vi fikk beskjed om at vi skulle bli henta klokka 09:00 den første morgenen, altså etter fem timer med søvn. Nervøse og pliktoppfyllende nordmenn som vi er, spratt vi opp da vi trodde James (professor på universitetet og vår kontaktperson) kom, drittrøtte og småsure. Men James kom ikke før 16:00, så 09:00 har tydeligvis en annen betydning i «African-time»
Det er ikke før i neste uke vi begynner i praksis! Det er litt deilig å bruke de første dagene på å komme litt inn i kulturen, og «lande litt», men det blir godt å komme i gang med praksisen. Samtidig blir det veldig spennende og litt skummelt å undervise masse kids på engelsk, i en totalt annerledes skolekultur enn det vi er vant med fra Norge. 
Jeg er ikke i det kreative hjørnet, så klarer ikke skrive så mye spennende. Men en ting dere skal vite; VI HAR DET SKIKKELIG BRA OG GØØØY!!!! :D Legger ved noen bilder, så kan dere se litt hvordan livet er her i varmen. Det kommer sikkert litt sippeinnlegg om hvor mye vi lengter hjem osv etterhvert, men foreløbig har mi det heeeilt knallings!!! Vi blogges (lol) 
Dette er skrevet av Mari Eikeland!!! Vi er altså to Marier og to Mariter som reiser....
Marit N knuser lokalbefolkningen i Ludo


Marit V lærer barna teknologi...

Er det løver her, mon tro...?

Ett laaaaaaaaaaaaaaangvarig (men gøy!!!) danseshow


Marit og Mari er glad!!!

På en meeget vestlig cafè!!

Trøtte frokosttryner


Senga meg (Mari E) og Benny deler. Hun snorker ikke. Forløbig....


Huset til jentene!! 

Hagen til jentene!

MadFrokost på terrassen! Mari E, Mari G og Benny


Jack er verdens greieste fyr. Han bor i huset vedsiden av for å passe på oss!
Spente fjes på flyet!!!!

2 kommentarer

Bønna

26.01.2015 kl.22:39

Hei!! Her er en ivrig leser som allerede er STOR fan av denne bloggen. Imponerende blogging, Mari - det merkes at du har erfaring medmedia og kommunikasjon. Jeg er herved fast leser og gleder meg allerede til neste innlegg. Stå på, flotte folk!

Henriette

27.01.2015 kl.17:00

Kjempeinteressant. Føler virkelig du har vært i skrivesonen her, Mari E!! Kule bilder, og bra dramaturgi i innlegget. Slenger meg på Bønna: Fast leser!!

Sjekk ut min blogg også om du har tid ;) ;) hihihihiihihihi

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits